Genul Filmului: Drama, Musical, Romantice
NOTA IMDB: 7.6
Descriere: Pianul este o peliculă de referință în istoria cinematografiei. Senzual și sensibil, Pianul este unul dintre puținele filme regizate de o femeie care a reușit să facă epocă și să devină un titlu cult pentru cinefili. Jane Campion a reușit să creeze un univers erotic și sentimental însolit, fără precedent în reprezentarea cinematografică a fascinantei relații dintre bărbat și femeie. Acțiunea se desfășoară în Noua Zeelanda a mijlocului de secol nouăsprezece, unde o tânără femeie scoțiana, mută, sosește împreună cu fiica sa pentru a se căsători cu un colon. Mariajul de conveniență nu o încântă deloc pe Ada McGrath (Holly Hunter), astfel că aceasta se dedică în totalitate pasiunii ei pentru pian. Obtuzitatea spirituală a soțului o aruncă pe Ada în brațele unui localnic pe nume George Baines (Harvey Keitel) care, deși pare foarte necioplit, este sensibil la farmecul și frumusețea spirituală a femeii.
Etichete: Piano, , Pianul, (1993)
Data Adăugării: 10 august 2016
 1. Renate says:

  masterpiece

 2. Elena says:

  Un film exceptional.

 3. Anonima says:

  De multa vreme nu am vazut un film atit de sensibil.Foarte reusit.Se cunoaste ca este facut de o femee.Numai femeile pot fi atit de sensibile.

 4. Radu Octavian Crăciun says:

  Este cel mai bun film văzut în ultimii 20 de ani.Sunt convins că putea fi realizat si de un barbat f sensibil.De câte ori îmi aduc aminte de acest film,sunt copleșit de emoții si plâng.

Spune-ţi părerea despre film